پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 15
کد خبر: ۳۳۲۸۹
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۹

احتمال طرح دوباره پرونده «بورسیه ها» در مجلس

شاید کار بورسیه‌های تحصیلی دولت قبل در مجلس دهم به «تحقیق و تفحص» بکشد. این موضوعی است که دیروز رئیس فراکسیون شفاف‌سازی و انضباط مالی مجلس در گفت‌وگو با «ایلنا» مطرح کرد.
شعارسال: صحبت‌های محمود صادقی درباره پرونده بورسیه‌های تحصیلی اما در روزهای اخیر دامنه‌ای گسترده‌تر از این داشته است. از جمله اظهارنظر او درباره هزینه کردن 2 میلیارد تومان از بودجه بورسیه‌های دانشگاه کاشان در ستاد تبلیغاتی یکی از نامزدهای انتخاباتی سال 92. موضوعی که البته از طرف جریان مقابل هم بی‌پاسخ نمانده و نماینده تهران به پیگرد قانونی هم تهدید شده است.

با این وجود به نظر می‌رسد صادقی بیش از اینها بر موضع خود در قبال بورسیه‌ها اصرار دارد. چه آنکه تأکید او بر انجام تحقیق و تفحص از این پرونده بعد از تهدید به پیگرد قانونی انجام شده است. او دیروز با اشاره به تخلف‌های پرونده بورسیه‌های تحصیلی و بلاتکلیفی این پرونده با وجود اثبات آن در دیوان محاسبات مجلس و سازمان بازرسی کل‌کشور از تلاش مجلس برای آغاز تحقیق و تفحص در پرونده «بورسیه‌ها» خبر داد. البته این نه اولین بار است که حرف از تحقیق و تفحص بر سر بورسیه‌ها پیش کشیده می‌شود و نه محمود صادقی اولین کسی است که می‌خواهد در مجلس دهم دست به این کار بزند. سال 93، زمانی که موضوع بورسیه‌ها برای اولین بار مطرح شده بود، جمعی از منتقدان دولت طرح تحقیق و تفحص از بورسیه‌های قبل از دولت محمود احمدی‌نژاد را پیش کشیدند که البته تا پایان مجلس نهم به جایی نرسید. بعد از آن هم در مجلس دهم برخی از چهره‌های منتقد دولت معتقد بودند برای آنچه که «کارشکنی وزارت علوم در قبال دانشجویان بورسیه» خوانده می‌شد باید از عملکرد فرهادی و مجموعه مدیران او در این وزارتخانه تحقیق و تفحص شود. بحثی که البته با طرح موضوع استیضاح وزیر علوم در روزهای اخیر قدری به حاشیه رفته است. با این وجود مسیر هردو این تحقیق و تفحص‌ها خلاف آن چیزی بود که اکنون محمود صادقی از آن یاد می‌کند. او با تأکید بر «ابهام‌های موجود در پرونده بورسیه‌ها» گفته که «سازمان بازرسی در این پرونده ورود کرده و بروز تخلف را محرز دانسته و دادستان دیوان محاسبات مجلس نیز در بررسی‌های خود در مواردی همچون تخلف ۵۲ میلیارد ریالی دادخواست‌هایی علیه برخی از مسئولان وزارت علوم از جمله معاون دانشجویی وزارت علوم صادر کرده اما متأسفانه پرونده بی‌نتیجه مانده است.» ماجرای بورسیه‌های دولت قبل در روزهای اخیر از آنجا داغ شد که صادقی پای منابع مالی مصرف شده در این ماجرا را به میان کشید. منابعی که او می‌گوید جای دیگری هزینه شده‌اند. در این ماجرا او مستقیماً به مورد دانشگاه کاشان اشاره کرده است. دانشگاهی که چند ماهی است به دلیل خودکشی یک دانشجوی بورسیه خبرساز شده است. منتقدان دولت می‌گویند این دانشجو به دلیل فشار ناشی از قطع بورسیه خود توسط دولت دست به این کار زده و از همین رو پرونده‌ای هم در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای بررسی ماجرا تشکیل شد. اکنون اما صادقی روایت‌های جدیدی از ماجرای بورسیه‌های این دانشگاه مطرح کرده است. او از پرداخت 2 میلیارد تومان بودجه در سال 89 به این دانشگاه به منظور تأمین هزینه دانشجویان بورسیه سخن گفته و در توئیتر خود نوشته است که «بخشی از این پول تبدیل به کارت پول شده و در ستاد یکی از کاندیداها هزینه شده است.» نکته اینجاست که به گفته صادقی، این اتفاق در زمان مدیریت کسی رخ داده که هم اکنون همکار او در بهارستان است.

صادقی در توضیحاتی روشن‌تر نوشته است: «حسب مدارک موجود، بخشی از این پول تبدیل به کارت پول شده و در ستاد جلیلی هزینه شده است. این موضوع وقتی مسأله ساز شد که معاون پژوهشی وقت وزارت علوم با ستاد جلیلی اختلاف پیدا کرد و خواست پول‌ها را به ستاد دیگری ببرد.» البته فرامرز ظفرمند، مسئول ستاد سعید جلیلی در انتخابات سال 92 در کاشان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس ضمن تکذیب سخنان صادقی گفته است: «از آقای صادقی می‌خواهیم تا هر سند و مدرکی در این باره دارد، منتشر کند تا سیه‌رو شود هر که در او غش باشد.» او تأکید کرده که در صورت عدم ارائه سند از سوی نماینده تهران، «از ایشان شکایت می‌کنیم تا در دادگاه به ادعای وی رسیدگی شود.»

البته ساداتی‌نژاد نماینده کاشان در مجلس نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، به تکذیب سخنان صادقی پرداخته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد که انگیزه‌های دو طرف برای بازی در میدان بورسیه‌های دولت قبل چندان هم کم نباشد. انگیزه‌هایی که باید دید منجر به کلید خوردن تحقیق و تفحص توسط یکی از طرفین می‌شود یا نه.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه ایران، صفحه 3، تاریخ انتشار: سه شنبه 27 مهر 1395، شماره: 6336 .

خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین